ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Turkcell, Varlık Fonu’na devredildi

21.10.2020
591
A+
A-
Turkcell, Varlık Fonu’na devredildi

Turkcell’in Türkiye Varlık Fonu’na devri resmen onaylandı.

Turkcell’in Genel Kurulu’nda şirketin Varlık Fonu’na devri resmen onaylandı. Devir işlemlerinin ardından yüzde 49 oranındaki halka açık hisseler borsada işlem görmeye devam edecek ve Varlık Fonu yüzde 26,2 pay ile en büyük hissedar olacak.

Turkcell’in Türkiye Varlık Fonu’na devri resmiyet kazandı. Şirketin Genel Kurulu, Türkiye Varlık Fonu’na hisse devrini resmen onayladı. Turkcell brüt 811.6 milyon TL kâr payı dağıtacak.

PAY SAHİPLERİ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Turkcell’in ana hissedarlarının uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve Turkcell Genel Kurulu’na taşıdıkları şirketin Ana Sözleşmesi’nde değişiklik öngören maddeler, pay sahipleri tarafından kabul edildi.

Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu'na devri resmen onaylandı

TÜRKİYE VARLIK FONU EN BÜYÜK HİSSEDAR OLACAK

Bu değişiklikler sonrasında hissedarlar arasında gerçekleşmesi öngörülen hisse devir işlemleri ile birlikte, şirketin yüzde 49 oranındaki halka açık hisseleri Borsa İstanbul ve New York Borsası’nda işlem görmeye devam ederken, Türkiye Varlık Fonu’nun yüzde 26,2 pay ile Turkcell’in en büyük hissedarı durumuna gelmesi ve LetterOne’ın da şirketteki payını yüzde 24,8’e çıkarması bekleniyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.