ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Koca’dan kısıtlamalarla ilgili açıklama: Tedbirler netice vermeye başladı

18.12.2020
838
A+
A-
Bakan Koca’dan kısıtlamalarla ilgili açıklama: Tedbirler netice vermeye başladı

Türkiye’de artan koronavirüs vakaları sonrası alınan tedbirler, kısa sürede uygulamaya konuldu. Geçen 2-3 hafta ise kısıtlamaların işe yarayıp yaramadığını ortaya koydu. Ülkemizde koronavirüs nedeniyle son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı düşüş eğilimi göstererek 27.515 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Tedbirler netice verdi” dedi.

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 243 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 27.515 oldu. 30 bin 494 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 1 milyon 721 bin 607’e yükseldi.

Vaka sayısı düşüşe geçti, Bakan Koca'dan umut veren açıklama geldi: Tedbirler işe yaramaya başladı

“TEDBİR VE KISITLAMALAR İŞE YARAMAYA BAŞLADI”

Bakan Koca, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Bugün tespit edilen 4.209 hastamız var. Ağır hasta sayımız uzun bir aradan sonra düştü. Aktif hasta sayısı da azalmaya devam ediyor. Tedbir ve kısıtlamalar netice vermeye başladı. Bunu sürekli hale getirecek olan bizleriz. Sonuç alana kadar mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Vaka sayısı düşüşe geçti, Bakan Koca'dan umut veren açıklama geldi: Tedbirler işe yaramaya başladı

RESTORANLAR KAPATILDI, SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANDI

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı sonrası Kabine toplantısında; hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanmasına karar verilmişti. Hafta sonları ise cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar kısıtlama uygulanacağı; üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörlerin bu kapsamın dışında tutulması açıklanmıştı.

Alınan kısıtlama kararlarından bazıları şunlardı: Hafta sonları restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Hamam, sauna, masaj salonları faaliyetlerine ara verilecek. Alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu uygulamasına geçilecek.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.