ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolar ve altından rekor üstüne rekor!

25.10.2021
700
A+
A-
Dolar ve altından rekor üstüne rekor!

Rekor üstüne rekor! Dolar 9,84 ile gram altın 567 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Merkez Bankası’nın beklentinin üzerinde bir faiz indirimine gitmesiyle dolar ve altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başlayan ikili, yeni haftaya da rekorla başladı. Dolar 9,84 ile gram altın ise 567 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Merkez Bankası’nın 21 Ekim tarihinde politika faizinde 200 baz puan indirime gitti. Piyasa beklentisinin üzerinde gelen indirimle faiz yüzde 18’den yüzde 16’ya düşürüldü. Sürpriz indirim sonrası piyasalar hızlandı. Kararla birlikte yükselişe geçen Dolar ve altın rekor üstüne rekor kırmaya başladı.

DOLAR VE ALTINDAN YENİ REKOR

Yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar, gece saatlerinde 9,84 ile altının gram fiyatı ise 567 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

GÜNCEL FİYATLAR

Saat 09.35 itibarıyla dolar 9,77’den, euro 11,40’tan, sterlin ise 13,49’dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda gram altın 565 liradan, çeyrek altın 928 liradan, cumhuriyet altını da 3.779 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralar 1.797 dolar seviyesinde bulunuyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Doların yükselmesinde Merkez Bankası’nın beklentinin üzerinde faiz indirimine gitmesi ve Osman Kavala gelişmeleri etkili oldu. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edeceğini açıkladı. Henüz bu açıklama resmi bir karara dönüşmemiş olsa da siyasi gerilim ihtimali kur üzerinde yeni bir baskı yarattı. Bu gelişmelerin ışığında gece saatlerinde düşük hacimli piyasada işlem görmeye başlayan dolar, 9.84 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.