Büyük ustaya veda! Vefat eden Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu’nda tören düzenleniyor!
Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ferhan Şensoy için bugün Ses Tiyatrosu’nda tören düzenlenecek. Törenin girişinde babasının tabutunu göre Derya Şensoy ise gözyaşlarına boğuldu. Usta sanatçı törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Kabristanlığı’na defnedilecek.
Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’un Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla İstiklal Caddesi’nde bulunan Ses Tiyatrosu’na getirildi. Şensoy’un tabutu indirildiği sırada cadde üzerinde bekleyenler alkışlarken, kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy gözyaşlarını tutamadı. Tabut daha sonra törenin yapılacağı salona getirildi, burada da Şensoy’un cenazesi dakikalarca ayakta alkışlandı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Elif Durdu Şensoy, eski eşi Derya Baykal, Derya Baykal’ın oğlu Mert Baykal, tiyatro oyuncuları Zeliha Berksoy, Şevket Çoruh, Ali Poyrazoğlu, yazar Nedim Gürsel, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende sunuculuğu Okan Bayülgen yaptı.
KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Derya Baykal’ın oğlu Mert Baykal, sabah saatlerinde Ferhan Şensoy’un cenazesini, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan cenazeyi teslim aldı. Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Ferhan Şensoy’un kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, babalarının tabutunu görünce hıçkıra hıçkıra ağladı. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Şensoy için Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda tören düzenleniyor.

KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİLER
Önümüzde günlerde doğum yapmaya hazırlanan Müjgan Ferhan Şensoy, tören öncesi yanına gelen basın mensuplarını sorularını yanıtsız bırakırken “Bugün bizim için konuşmak çok zor. Sahnede bir konuşma yapacağız zaten nefesimizi sahneye saklayarak orada konuşmayı tercih ediyoruz” dedi.

ŞEVKET ÇORUH: SES TİYATROSU’NU BİZ DEVAM ETTİRECEĞİZ
Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, “Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi’ne baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağ olsun” dedi.

OKAN BAYÜLGEN: ONA LAYIK OLMALIYIZ
Törende sahneye çıkan oyuncu Okan Bayülgen, “Dünya çapında bir sanatçıyı uğurlarken soğuk kanlı olmalıyız. Ona layık olmalıyız. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

DERYA BAYKAL: BİLGELER ÖLMEZ, VAR SAYALIM ÖLMEDİM
Ferhan Şensoy’un eski eşi Derya Baykal ise hazırladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ses Tiyatrosu’na hoş geldiniz. Bu tiyatroya her zaman değer verip doldurdunuz. Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Bu sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar, bir film perdesi acayip filmler oynatılıyordu. O kadar iyi dostları vardı ki arkadaşları destek oldu. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan…Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert’in de babası her şeyinde emeği var… Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla… Yaşamayı bilmek doğmayı, bilmekle ölmeyi bilmenin arası… Doğmayı bilmiyoruz, bizi doğruyorlar… Ölmeyi nereden bilelim. Birkaç kez ölünmüyor ki! İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim. Ustam sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana, bize evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez… Var sayalım ölmedin!”

MÜJGAN FERHAN ŞENSOY: SİZE BABAMI ANLATAMAM, ONU EN AZ BENİM KADAR TANIYORSUNUZ
Törende gözyaşlarına boğulan usta sanatçının kızı Müjgan Ferhan Şensoy, “O kadar güç ki burada durmak… Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam. Onu en az benim kadar tanıyorsunuz. Ne kadar sevdiğimi anlatsam sizler de aynı derecede seviyorsunuz. Şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması… Ölümden hiç korkmadı babam” ifadelerini kullandı.




